Skoro jasno
16°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Čo by sa stalo so Zemou, keby ľudia náhle zmizli? Tu je odpoveď
Zdielať na
Video

Čo by sa stalo so Zemou, keby ľudia náhle zmizli? Tu je odpoveď

Zdroj: NASA

Bolo by na Zemi bez ľudstva lepšie?

Zem je domovom mnohých zázrakov vrátane samotného ľudského života. Zdroje našej planéty sú obmedzené a ľudstvo, bohužiaľ, myslí viac na dnešok ako na zajtrajšok, takže aj počas nášho rozhovoru rýchlo ničíme naše životné prostredie, a preto je budúcnosť našich detí a budúcich generácií veľmi znepokojujúca - dúfajme, že ešte existuje nejaký spôsob, ako situáciu zachrániť.

Je to veľká a podnetná otázka, či je prítomnosť ľudstva pre Zem dobrá alebo zlá, pretože celkovo našej planéte veľmi škodíme, a pritom robíme úžasné veci. Mnohí z vás sa určite tiež zamýšľali nad tým, čo by sa stalo, keby ľudstvo náhle úplne zmizlo, a čo by sa stalo potom - nuž, na internete sa práve objavilo jedno video.

ZVOLILI VEDECKÝ PRÍSTUP K TOMU, ČO BY SA STALO SO ZEMOU, KEBY ĽUDIA ZO DŇA NA DEŇ ZMIZLI - ODPOVEĎ JE DOSŤ ŠOKUJÚCA.

Z videa vyplýva, že prvé, čo by sa stalo, že už niekoľko hodín po našom zmiznutí by takmer všade na svete vypadla elektrina. Domáce zvieratá a zvieratá chované v zajatí by zomreli, pretože by sa o ne nemal kto postarať alebo ich pustiť von. Jadrové elektrárne by prešli do bezpečnostného režimu, ale bez ľudskej údržby by sa nebezpečenstvo zvýšilo. Potraviny by hnili v obchodoch a divé zvieratá by sa odvážili preniknúť ďalej do miest a ovládnuť ich. O niečo neskôr by sa chladiaca kvapalina v jadrových elektrárňach vyparila, čo by spôsobilo katastrofické udalosti ešte horšie ako Černobyľ. Planéta by to prežila a potom by sa bez ľudského lovu a rybolovu divá zver vymkla kontrole, došlo by k obrovskému premnoženiu. Potom by začali pomaly padať satelity a medzitým by príroda pokryla takmer všetko. O stotisíc rokov neskôr by už takmer len naše monumentálne kamenné stavby (napríklad pyramídy) dokazovali, že ľudia kedysi obývali túto planétu.

Je to naozaj zaujímavé zamyslenie, ale treba si uvedomiť, že aj toto je len teória, takže nie je isté, či sa všetko zohľadnilo a či by takto naozaj došlo k zániku ľudstva.

Video si môžete pozrieť tu:

Súvisiace články