Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Cestujúci lietadla so zatajeným dychom sledovali, čo sa okolo nich vo vzduchu deje: Nakrúcali to celú minútu
Zdielať na
Video

Cestujúci lietadla so zatajeným dychom sledovali, čo sa okolo nich vo vzduchu deje: Nakrúcali to celú minútu

Zdroj: Pixabay

Bol to mimoriadny zážitok.

Väčšina ľudí pozná miliardára Elona Muska vďaka jeho samojazdiacim elektromobilom Tesla, ale tento americký podnikateľ má aj rýchlo rastúcu leteckú spoločnosť. Spoločnosť SpaceX sa stáva významným hráčom v tomto odvetví najmä preto, že sa jej podarilo znížiť náklady na vesmírne lety.

V budúcnosti chce tiež kolonizovať Mars a poskytovať náležitú starostlivosť ľuďom, ktorí sa tam presťahujú, ale kým sa tak stane, bude sa musieť uspokojiť s menšími úlohami. Na leteckej základni Cape Canaveral na Floride je tiež neustály ruch, takže nie je prekvapujúce, že ľudia v tejto oblasti občas vidia "zázraky".

Jeden používateľ TikToku napríklad nič netušiac sedel na palube osobného lietadla, keď sa nečakane stal svedkom štartu rakety Falcon 9 cez okno. Určite je to desivý a zároveň šokujúci pohľad.

Rodinu Falcon 9 vyvinula samotná spoločnosť SpaceX a jej kľúčovou vlastnosťou je čiastočná opakovaná použiteľnosť, ktorá je kľúčovou podmienkou vyššie uvedeného zníženia nákladov. Rakety sa používajú najmä na vypúšťanie satelitov na obežnú dráhu a na obsluhu Medzinárodnej vesmírnej stanice, čo znamená, že sú často na cestách.

Tiktoker s prezývkou skiplagged natočil niečo vyše minúty štartu Falconu 9 z Mysu Canaveral a sledoval ho kamerou svojho telefónu čo najdlhšie. Nad mrakmi raketa niekoľkokrát zablikala červenou farbou, možno práve vtedy došlo k oddeleniu prvého stupňa.

Šťastný pozorovateľ sa pri pohľade na ňu zmohol len na údiv, ale potom sa pustil do živého rozhovoru so svojím spolucestujúcim o tomto nevšednom zážitku:

@skiplagged SpaceX Falcon launch seen from the air? ?: @Nelito #spacex #spacexlaunch #skiplagged #space #travelpov ♬ original sound - Skiplagged | Travel hacks

Súvisiace články