Zatiahnuté
14°
Bratislava
Sabína
27.10.2024
Po Netflixe zavádza drastické sprísnenie ďalšia streamovacia platforma
Zdielať na
Tech

Po Netflixe zavádza drastické sprísnenie ďalšia streamovacia platforma

Zdroj: Pixabay

Stránky na zdieľanie filmov už majú dosť toho, že umožňujú viacerým používateľom zdieľať spoločný účet.

Ďalšia platforma sa snaží sprísniť svoj systém v snahe zvýšiť príjmy. Minulý rok sa Netflix rozhodol zrušiť zdieľané heslá, aby už nebolo možné streamovať obsah viacerým používateľom pod jedným používateľským menom. Teraz sa spoločnosť Disney rozhodla, že už má tejto zľavy dosť, informuje portál mashable.com.

Generálny riaditeľ Bob Iger na konferencii o výsledkoch spoločnosti za tretí štvrťrok prezradil, že Disney "aktívne skúma spôsoby, ako spravovať zdieľanie účtov". Zdôraznil, že tento problém je pre spoločnosť Disney "skutočnou prioritou" a že tieto kroky budú pravdepodobne zahŕňať technické riešenia, ako aj aktualizáciu podmienok služby Disney+.

"Skutočne si myslíme, že by to mohla byť jedna z výrazných príležitostí, ktorá pomôže spoločnosti rásť," povedal Iger, podľa ktorého "významný" počet majiteľov účtov zdieľa svoje heslá.

Nie je jasné, kam presne chce Disney rásť, pretože spoločnosť už narástla do brutálnych rozmerov. Spoločnosť Walt Disney Company je v súčasnosti ohodnotená na takmer 160 miliárd dolárov, čo predstavuje približne 22,3 miliardy dolárov tržieb, čo je štvorpercentný nárast tržieb oproti rovnakému obdobiu minulého roka. Alebo viac ako celý HDP Guiney.

Streamovacie platformy znamenali v zábavnom priemysle skutočnú explóziu. Netflix sa objavil ako jeden z prvých v roku 2007 a odvtedy popularita streamovacích služieb prudko vzrástla. Ľudia si môžu voľne vyberať filmy, seriály a iný obsah z pohodlia domova a kedykoľvek. Streamingové platformy umožňujú personalizované odporúčania, profily pre viacerých používateľov a sťahovanie obsahu na sledovanie offline. Zvýšila sa aj konkurencia, na trh vstúpili noví poskytovatelia, ako napríklad Disney+, Apple TV+ a Hulu. Odvtedy streamovacie platformy naďalej ponúkajú nové a vzrušujúce možnosti zábavy.

Súvisiace články