Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
NASA predstavila prototyp nového, celkom neuveriteľného zariadenia, ktoré konečne odhalí tajomstvá Mesiaca
Zdielať na
Tech

NASA predstavila prototyp nového, celkom neuveriteľného zariadenia, ktoré konečne odhalí tajomstvá Mesiaca

Zdroj: YouTube

Tento malý banský robot by mohol byť kľúčom k vyriešeniu záhad Mesiaca raz a navždy.

V posledných rokoch sa záujem ľudí o vesmír len zvyšuje, a to najmä vďaka práci NASA. Vesmírna agentúra neustále prichádza s úžasnými obrázkami, údajmi a teóriami, nedávno napríklad uvedenie vesmírneho teleskopu Jamesa Webba do prevádzky, schopného robiť detailnejšie zábery ako kedykoľvek predtým, odštartovalo novú éru v oblasti výskumu vesmíru.

NASA nedávno na svojej instagramovej stránke, ktorá má viac ako 81 miliónov sledovateľov, ukázala ďalšiu neuveriteľnú vec, keď odhalila prototyp zariadenia, ktoré môže byť čoskoro schopné poskytnúť informácie o Mesiaci.

NASA odhalila práve testovaného ťažobného robota, ktorý má podľa plánov vykonávať na Mesiaci naozaj dôležitú prácu, zbierať vzorky, z ktorých vedci dúfajú, že bude možné extrahovať kyslík, vodík alebo vodu – a to je obrovská pomoc, keďže to umožní vytvoriť na nebeskom telese obiehajúcom okolo nás podmienky pre život.

Na Floride v jednej z jednotiek NASA bola zriadená testovacia stanica pre banského robota, aby mohol pracovať v podmienkach, ako keby už bol na Mesiaci – to znamená, že bol umiestnený na prašnom, „kamenistom“ povrchu, a dokonca aj gravitácia bola umelo upravená tak, aby zodpovedala tamojším podmienkam.

Tu môžete vidieť malého banského robota, o ktorom NASA dúfa, že bude v budúcnosti mimoriadne užitočný:

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa NASA (@nasa)

Súvisiace články