Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Nádherný Indian Four je na predaj: Jazdil na ňom Steve McQueen
Zdielať na
Tech

Nádherný Indian Four je na predaj: Jazdil na ňom Steve McQueen

Zdroj: mobile.de

Nehľadáte náhodou štýlovú klasickú motorku? Táto by sa vám mohla páčiť. A navyše je "s príbehom".

​Nádherný Indian Four z roku 1940 totiž patril legendárnemu americkému hercovi, ale aj pretekárovi a "petrolheadovi" Steve McQueenovi.

Ale postupne: Four je motocykel, ktorý americká spoločnosť Indian Motocycle Company vyrábala v rokoch 1928 až 1942 a o ktorého pohon sa staral štvordobý radový štvorvalec s objemom takmer 1,3 litra.

Ako sa tento konkrétny stroj dostal k McQueenovi, žiaľ nevieme. U herca je navyše situácia o to zložitejšia, že ako veľký benzínový nadšenec za svojho života nazbieral viac ako 100 zaujímavých áut a motoriek. Viac informácií predajca pridáva k osudu motocykla po McQueenovej smrti v roku 1980.

Hercova rodina o štyri roky neskôr ponúkla vozidlá v aukcii a Indian Four sa v novembri 1984 v Las Vegas ako položka číslo 592 stal súčasťou zbierky Gene Harveyho. McQueenova manželka vraj vtedy tiež potvrdila, že Steve na Indiane jazdil rád a často.

​Motorka každopádne bola v stave začatej renovácie s motorom mimo rámu. Four v ďalších rokoch menil majiteľa, až v roku 2013 skončil v kolekcii LaQuay. A tiež podstúpil kompletnú renováciu.

V roku 2017 mašina opustila Spojené štáty americké a teraz je na predaj v Belgicku. Súčasný majiteľ za ňu žiada 170-tisíc eur. Nový vlastník k nej dostane aj dokumentáciu a potvrdenie, že patrila slávnemu hercovi.

O pohon sa stará radový štvorvalec s výkonom 29 kW, spojený s trojstupňovou prevodovkou. Stroj stojí na 16-palcových kolesách a na tachometri má 14.480 km.

Súvisiace články