Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Z najnovšieho športiaka Toyoty vám padne sánka
Zdielať na
Tech

Z najnovšieho športiaka Toyoty vám padne sánka

Zdroj: Toyota Motor Corporation

Toyota na naše prekvapenie predstavila ďalšie športové auto: GR GT3 Concept nebol vyrobený z existujúceho klasického modelu, ale od začiatku postavený ako pretekárske auto. Myslíme si, že by sa s ním oplatilo ísť do výroby.

​Toyota nezanedbáva ani fanúšikov športových áut, máme tu šesťvalec Supra s pohonom zadných kolies, GR Yaris s pohonom všetkých kolies na spôsob rallye a nedávno vynovili aj GR 86. Japonská značka však stále nekončí a pre autosalón v Tokiu odhalila prototyp ešte vzrušujúcejšieho športového modelu.

O GR GT3 zatiaľ neprezradili takmer nič, nevieme, koľko koní bude mať, aký motor by ho mal poháňať, no dokonale nás presvedčil jeho tvar, ktorý by vďaka siluete s pretiahnutou kapotou a krátkou kabínou mohol ponúknuť tradičné usporiadanie motora vpredu a pohonu zadných kolies.

Ani masívny zadný spojler a zaujímavý predný LED podpis nepripomína žiadny známy model značky.

Viac o plánoch Toyoty nevieme, ale je celkom jasné, že továrenský tím Gazoo Racing tento prototyp nepostavil náhodou, chce s ním skutočne súťažiť.

Ostáva nám len dúfať, že aj keď s ním začnú, Toyota nenechá GR GT3 privilégium pretekania, ale postaví z neho aj limitovanú edíciu cestnej verzie, ktorá by mohla byť ešte svalnatejším a  vzrušujúcejším starším bratom Supry.