Oblačno
13°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Pripravení spoznávať svet? Vyskúšajte obytný pick-up Toyota v retro štýle!
Zdielať na

Pripravení spoznávať svet? Vyskúšajte obytný pick-up Toyota v retro štýle!

Zdroj: Toyota

Toyota sa pochválila novým konceptom pre dobrodruhov, ktorý postavila na základoch v zámorí populárneho pick-upu Tacoma. Koncept sľubuje parádny komfort na retro-vlne.

Sofistikovaný koncept, označovaný ako Tacozilla, svojim spôsobom vzdáva hold obytným vozidlám Toyota zo 70. a 80. rokov. Ostatne to je vidieť už na jeho farebnom dekóre. Základom konceptu je ale moderná Tacoma TRD Sport, ktorá prešla množstvom úprav pod rukami Toyota Motorsport Garage.

Najvýraznejšou novinkou je obytná nadstavba v zadnej časti pick-upu, ktorá vznikala priamo na mieru. Vyrobená je predovšetkým z hliníka a jej tvary boli upravené tak, aby maximálne uľahčovali jazdu v teréne. Práca to pritom nebola jednoduchá - len pri dizajne zadných dverí vraj dizajnéri strávili okolo 100 hodín.

Po otvorení dverí sa potom posádke sprístupní pomerne priestranná a moderne zariadená kabína, ktorá ponúkne aj čiastočne presklenú strechu, drevenú podlahu, plne vybavenú kúpeľňu so sprchou alebo kuchynku s varičom, chladničkou a drezom.

K ďalším zaujímavostiam patrí jedálenský stolík z 3D tlačiarne alebo kompaktný prielez medzi obytnou nadstavbou a kabínou vozidla. Spanie je klasicky vytvorené nad strechou kabíny a po nadstavbe by sa mal pohodlne pohybovať aj človek s výškou okolo 182 centimetrov.

Koncept však nie je iba o bývaní, ale aj o jazde terénom. Tacoma preto dostala sadu na zvýšenie podvozku o 51 mm, navijak a 17“ terénne kolesá obuté do poriadnych pneumatík General Grabber X3. Pod kapotou je 3,6-litrový motor V6, ktorý je vybavený zvýšeným saním a upraveným výfukom od TRD. O prenos výkonu na systém pohonu všetkých kolies sa stará šesťstupňový manuál.

Ako je z úprav zrejmé, Tacozilla je koncipovaná ako fulltime obytné vozidlo pre dobrodruhov.