Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
V jednom z najlepších vojnových filmov všetkých čias boli použité skutočné mŕtvoly
Zdielať na
Video

V jednom z najlepších vojnových filmov všetkých čias boli použité skutočné mŕtvoly

Zdroj: Constantin Film

Jedno z najtemnejších tajomstiev legendárnej a problematickej Apokalypsy je odhalené.

V roku 1979 bolo uvedené vojnové majstrovské dielo Francisa Forda Coppolu The Apocalypse Now, v ktorom okrem iných účinkovali Martin Sheen, Marlon Brando, Robert Duvall, Dennis Hopper a Harrison Ford. Dielo mnohí považujú za jeden z najlepších filmov všetkých čias, aj keď jeho nakrúcanie bolo šialené.

Nakrúcanie filmu skomplikoval ničivý tajfún, škandály hercov, choroby, šialené nápady Francisa Forda Coppolu, ktoré liezli všetkým na nervy – no konečný výsledok bol fantastický, a tak sme bohatší o jednu večnú klasiku.

Málokto vie, že počas nakrúcania snímku sa prihodila obzvlášť morbídna, znepokojivá vec, keď jeden z producentov, Grey Frederickson, vyšiel na miesto nakrúcania, kde si všimol, že namiesto rekvizít sú tam skutočné mŕtvoly, a tak okamžite informoval miestne úrady. Boli tam telá od vykrádača hrobov, ale existovalo aj podozrenie, že do kauzy bol zapletený sériový vrah.

Dokonca ani po tomto incidente nik z filmu nevycúval, čo dokazuje, že bez ohľadu na to, aké bolo natáčanie bolestivé, v hĺbke duše všetci verili, že Apokalypsu stojí za to urobiť – a mali pravdu.

Tu je ukážka škandalózneho špičkového výkonu Francisa Forda Coppolu:

Súvisiace články