Zatiahnuté, dažďové prehánky
11°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Používate Gmail? Je tu dôležité oznámenie spoločnosti Google
Zdielať na
Tech

Používate Gmail? Je tu dôležité oznámenie spoločnosti Google

Zdroj: Pixabay

V službe Gmail sa chystajú veľké zmeny, preto by ste mali spozornieť.

Spoločnosť Google sa chystá zaviesť neuveriteľne veľké zmeny v službe Gmail a čoskoro sa o nich dozviete aj vy, preto sa oplatí pozrieť sa na to, čo presne budú tieto veľké zmeny, ktoré v niektorých prípadoch používateľom výrazne uľahčia život, pretože do služby Gmail prichádza neuveriteľné množstvo správ, často z veľmi pochybných zdrojov, a čoraz častejšie sa vyskytujú podvodné e-maily a neexistuje človek, ktorý by za svoj život nedostal aspoň jeden.

Spoločnosť Google sa teraz rozhodla zájsť tak ďaleko, že a zavádza nový postup na riešenie nevyžiadaných správ, čo bude veľkou novinkou vo vašej schránke. V skutočnosti už spolupracuje s niekoľkými poskytovateľmi služieb, aby im nové funkcie priniesol.

O čom presne hovoríme?

V doručenej pošte nájdete menej reklamy, takže sa nebudete musieť zaoberať hromadami nevyžiadanej pošty, ktoré dostávate deň čo deň, keď si idete do schránky skontrolovať dôležité správy. Od roku 2024 budú musieť napríklad potvrdzovať poštu ľudia, ktorí rozosielajú hromadné správy do schránok. A čo je ešte dôležitejšie, budú musieť používateľom poskytnúť jednoduchý spôsob, ako sa z týchto e-mailov odhlásiť. Ide o riešenie na jedno kliknutie.

Odosielateľ teda bude musieť potvrdiť, že je tým, za koho sa vydáva.

Okrem toho sa zavedie nová prahová hodnota spamu, čo znamená, že ak používatelia nahlásia poštu odosielateľa ako spam a dosiahne určitú prahovú hodnotu, odosielateľ už nebude môcť posielať ďalšiu poštu.

Nové opatrenia teda ochránia používateľov pred nevyžiadanou poštou, čo uľahčí váš strávený čas vo vašej schránke.