Zatiahnuté
Bratislava
Marek
25.4.2024
NASA zverejnila video a fotografiu z Marsu: Konečne sa dostali aj na verejnosť
Zdielať na
Tech

NASA zverejnila video a fotografiu z Marsu: Konečne sa dostali aj na verejnosť

Zdroj: Jet Propulsion Laboratory

NASA zverejnila nezvyčajné zábery.

NASA zverejnila video, ktoré je úžasne vzrušujúce. Ide o najzaujímavejší vývoj pochádzajúci z projektu NASA Mars za posledné mesiace. Predtým okrem iného vyšlo najavo, že na červenej planéte začali hľadať stopy života. Málokto vie, no misiu na Marse neplní len rover Perseverance, ale napríklad aj vrtuľník Ingenuity, ktorý bol pôvodne navrhnutý na tridsať dní prevádzky.

Ten vytvoril rekord, keďže v mimoriadne vzácnej atmosfére Marsu prešiel 704 metrov, vo výške 10 metrov rýchlosťou 19 km/h.

Ingenuity je prvé lietajúce zariadenie, ktoré ľudia na Marse vyskúšali a doteraz bolo veľmi úspešné v tom, na čo bolo navrhnuté, teda ukázať, že let na Marse je možný. Ingenuity je skúšobná špičková vychytávka, pri jej testovaní zbierajú odborníci, vedci z NASA, údaje o tom, ako budú iné vozidlá navrhnuté pre rôzne nebeské telesá. Ingenuity nič neskúma a neváži ani 2 kilogramy.

Je na ňom však kamera, a tak nám NASA poskytla aj úžasné video, ktoré je na YouTube a ukazuje nám, čo všetko vidno na povrchu Marsu, ak by sme leteli vo výške 10 metrov.

Súvisiace články