Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Hrady pre deti: 25 výletov na východe Slovenska
Zdielať na

Hrady pre deti: 25 výletov na východe Slovenska

Zdroj: Ikar

V knižke Hrady pre deti, 3.diel nájdete 25 hradných výletov východného Slovenska a niekoľko ďalších tipov na zaujímavé miesta v bezprostrednom okolí týchto hradov. Každé predstavenie hradu začína úvodnou povesťou o hrade, pokračuje opisom hradu a úryvkami z jeho histórie, a končí rôznymi perličkami a zaujímavosťami z jeho prostredia. Deti tu nájdu aj rozprávkové postavičky, v ktorých pre chlapcov nechýbajú rytieri, králi či duchovia a pre dievčatá princezné a víly.

​Množstvo informácií, textov, fotografií a ilustrácií je ideálnym námetom na plánovanie rodinných výletov a zmysluplného trávenia voľného času s deťmi. Doplnkom knihy je aj maľovaná mapa východného Slovenska naznačenými výletmi na hrady. Súčasťou mapy sú nálepky jednotlivých hradov, ktoré si deti môžu lepiť do mapy. Kniha a mapa sú vložené do obalu a vytvárajú tak spolu jeden celok. 

Aj tieto hrady a zámky nájdete v knihe:
  • Vígľašský zámok
  • Hrad Divín
  • Hrad Šomoška
  • Hrad Muráň
  • Spišský hrad
  • Kežmarský zámok
  • Šarišský hrad
  • Nový hrad
  • Fiľakovský hrad
  • Hrad Modrý Kameň
  • Hrad Čičva
Povesti a rozprávkové bytosti

Autorská dvojica pozýva na hrady : „Deti môžu hľadať falošné mince na hrade Jasenov, navštíviť Kežmarskú čiernu pani či popozerať bizarnú kra­jinu bradiel v okolí Kamenice.“
V knižke nájdete 25 hradných výletov východného Slovenska a niekoľko ďalších tipov na zaujímavé miesta v bezprostrednom okolí týchto hradov. Každé predstavenie hradu začína úvodnou povesťou o hrade, pokračuje opisom hradu a úryvkami z jeho histórie, a končí rôznymi perličkami a zaujímavosťami z jeho prostredia.

Praktické informácie k výletom

Množstvo informácií, textov, fotografií a ilustrácií je ideálnym námetom na plánovanie rodinných hradných výletov a zmysluplného trávenia voľného času s deťmi. Súčasťou knihy je aj množstvo praktických informácií a rád potrebných pri plánovaní týchto výletov. Hoci k časti hradov sa dostaneme aj autom, autori odporúčajú predovšetkým pešie či cyklistické výletné trasy.

Pritom nemôžu chýbať informácie o dĺžke, prevýšení či náročnosti týchto trás, ktoré však závisia aj od veku dieťaťa a jeho kondície. Ide väčšinou o spriemerované údaje a odporúčania a tak prakticky každý výlet môže v prítomnosti rodiča absolvovať dieťa vo veku od troch do pätnásť rokov. Samozrejme trvanie výletu sa dá skrátiť či predĺžiť podľa dispozícií dieťaťa a je len na rodičoch akú alternatívu zvolia.

„Prajeme vám príjemné „dobýjanie“ a poznávanie ďalších slovenských hradov a veľa pekných zážitkov na výletoch s deťmi“, dodávajú autori detského sprievodcu o hradoch.

 

Súvisiace články