Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
TAKTO využite uvarené vajíčka, ktoré vám zostali z Veľkej noci
Zdielať na
Life

TAKTO využite uvarené vajíčka, ktoré vám zostali z Veľkej noci

Zdroj: Pixabay

Neexistuje rok, kedy by v chladničke nezostalo varené vajíčko, ktoré na nás smutne, osirelo hľadí a prosí, aby sme z neho urobili niečo chutné.

Dali sme dokopy tri skvelé tipy, ktoré vám určite zlepšia deň po veľkonočnej trojkombinácii šunka – vajce na tvrdo – chren.

Pripravte si veľkú porciu zemiakového šalátu!

Pixabay

​Vajíčkový šalát je najjednoduchší spôsob, ako použiť zvyšky uvarených vajec. Zvyčajne nepotrebujete nič iné ako majonézu, soľ a korenie, ale v skutočnosti môžete použiť čohokoľvek, čo zostalo z Veľkej noci. Výborne sa dá obohatiť aj o zvyšky varených zemiakov, na kocky nakrájanú šunku alebo kuracie mäso.

Avokádový vaječný krém sa skvelo hodí do tortilly!

Pixabay

​Vajcia nakrájajte na malé kúsky, avokádo roztlačte vidličkou a potom ich zmiešajte! Podľa chuti pridajte soľ, korenie, vytlačte trochu citrónovej šťavy, pridajte čerstvo nakrájanú jarnú cibuľku a zmes môžete pridať do našej tortilly, ktorú si jemne opražíte na olivovom oleji!

Urobte si božský rámen!

Pixabay

​Je naozaj ťažké nájsť dobrý rámen, takže riešením zostáva urobiť si ho sám doma. Na prvý pohľad sa to môže zdať ako múdry nápad, ale osemhodinový čas varenia a vôňa bravčového mäsa, ktorá sa s ním spája, môžu trochu utlmiť vášne. Ak vám to neprekáža, nič vám už nestojí v ceste.

Súvisiace články