Polojasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Deväť z desiatich ľudí varí ryžu nesprávne: TOTO je správny postup!
Zdielať na

Deväť z desiatich ľudí varí ryžu nesprávne: TOTO je správny postup!

Pozrite si tiež archívne video o tom, že Číňania chceli na severovýchode pestovať ryžu.

Ryža je jednou z najčastejšie konzumovaných príloh, ktorá je veľmi jednoduchá na prípravu, ak sa naučíte správnu techniku. V opačnom prípade bude buď lepkavá, alebo príliš tvrdá.

  1. Opláchnutie ryže. Toto je jedna z najčastejších chýb, aby sa proces varenia urýchlil. Opláchnutie síce trvá len pár sekúnd, ale zmyjete ním prebytočný škrob, čo môže mať za následok, že bude vaša príloha príliš lepkavá.
  2. Dodržiavajte pomer! Pre väčšinu odrôd ryže sa oplatí použiť pomer jednej šálky ryže k dvom šálkam vody. Ak chcete chutnejšiu oblohu, smelo môžete vodu vymeniť za vývar.
  3. Vodu najprv priveďte do varu a až potom pridajte ryžu a soľ. Môžete pridať aj trochu masla, ktoré zvýrazní chuť hotovej prílohy.
  4. Varte na miernom ohni, prikryte a zbytočne nedvíhajte pokrievku.
  5. Zmäknutie ryže trvá približne osemnásť minút. Potom ju nechajte pár minút odpočívať pod pokrievkou. Nakoniec ryžu jemne premiešajte vidličkou, aby ste sa uistili, že sa zrnká nelepia.

Súvisiace články