Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Začiatky Hells Angels: Ako vyzeral každodenný život pekelných anjelov v 60. rokoch
Zdielať na
Life

Začiatky Hells Angels: Ako vyzeral každodenný život pekelných anjelov v 60. rokoch

Zdroj: Bill Ray

Kým v dnešnej dobe sa na motorkárske gangy a ich pololegálne aktivity môžeme pozerať bežne aj v televízii, na začiatku 60. rokov išlo o úplne nový fenomén. Americkí policajti si s nimi nevedeli rady a bežní občania sa ich báli. Pekelným anjelom to ale nevadilo. Radi provokovali a mýtickú auru problémových chlapcov vedeli využiť vo svoj prospech.

"Toto bol úplne nový druh rebelantstva. Nemali žiadnu prácu a absolútne pohŕdali tým, čoho si väčšina Ameriky vážila a po čom túžila - stabilitou aj pocitom bezpečia. Jazdili na svojich motorkách, v baroch vydržali aj niekoľko dní vkuse a bili sa s každým, kto si voči nim niečo dovolil. Boli uzavretí a vystačili si sami so sebou, s vlastnými pravidlami. Bol to výnimočný pocit pohybovať sa medzi nimi," spomínal na čas strávený s Hells Angels fotograf Bill Ray.

Jeho reportáž nakoniec nikdy nevyšla, pretože editori časopisu Life odmietli vydať článok "o tých smradľavých bastardoch". Fotografie ale zostali a vy sa na ne teraz môžete pozrieť v našej galérii: