Oblačno
12°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Profesor z Oxfordu tvrdí: Ženy s veľkým zadkom sú múdrejšie a zdravšie
Zdielať na
Life

Profesor z Oxfordu tvrdí: Ženy s veľkým zadkom sú múdrejšie a zdravšie

Zdroj: Shutterstock

Ženy so zaobleným pozadím majú zvyčajne nižšiu hladinu cholesterolu. Analyzovali výsledky prieskumu, ktorého sa zúčastnilo 16 tisíc žien.

Vedci z Oxfordskej univerzity zistili, že ženy s väčšími zadkami sú nielen inteligentnejšie, ale tiež odolnejšie voči chronickým chorobám.

Podľa správy ABC News majú ženy so zaobleným pozadím nižšiu hladinu cholesterolu a viac hormónov zodpovedných za spracovanie cukru a pri jeho spaľovaní. Preto je u žien s veľkým zadkom menej pravdepodobné, že budú mať cukrovku alebo problémy so srdcom. K tomuto javu prispieva veľké množstvo omega-3 mastných kyselín, ktoré sa hromadia v oblasti zadku a sú dôležité pri vývoji mozgu plodu. 

Profesor Konstantinos Manolopoulos, ktorý vedie tím na Oxfordskej univerzite, tvrdí, že ženy s vyšším obsahom tuku na zadku majú nižšiu hladinu cholesterolu a glukózy v krvi.

Dievčatá s veľkým zadkom majú tiež väčšie množstvo hormónov leptínu a dinopektinu. Tie regulujú váhu a bránia ochoreniam žalúdka, ciev a tiež cukrovky. Podkožná vrstva tuku na zadku podporuje zdravie srdca vďaka zadržiavaniu tukových častíc.

Tím vedcov tiež dokázal, že ženy so širšími bokmi sa dožívajú vyššieho veku.

Súvisiace články